ISSN 2413-5372, Свідоцтво про державну перереєстрацію КВ №25381-15321 ПР від 07.01.2023 р.
Search

НАУКОВО-ПРАКТИЧНИЙ ЖУРНАЛ "ВІСНИК КРИМІНАЛЬНОГО СУДОЧИНСТВА"

Архів номерів

Поняття механізму адміністративно-правової охорони суспільних інтересів у діяльності інституційних інвесторів

Сторінки: 92-99
Рік: 21
Видавець: ТОВ "Правова Єдність"
Скачати файл: 3-4_2021-Vazhynskyi V.M..pdf

Анотація

Анотація. Стаття присвячена дослідженню існуючих підходів науковців адміністративного права до розуміння поняття «механізм». Метою статті є формування авторського бачення поняття адміністративно-правової охорони суспільного інтересу в діяльності інституційних інвесторів.

Автор наголошує на багатоаспектності поняття «механізм» в юридичній науці, вказуючи, що найчастіше в наукових працях він зустрічається у таких словосполученнях: «механізм правового регулювання» «механізм захисту прав», «механізм забезпечення прав», «механізм охорони здоров’я», «механізм правотворчості», «механізм управління».

Автор розглянув поняття механізму адміністративно-правової охорони суспільного інтересу в діяльності інституційних інвесторів з позицій праксеології, зазначаючи, що механізм охорони дозволяє оцінити ефективність чи неефективність всієї системи публічного управління.

Механізм публічного управління в цілях охорони суспільних інтересів в діяльності інституційних інвесторів розглядається як частина всього механізму публічного управління діяльністю інституційних інвесторів, який застосовується для усунення суперечностей (потенційних чи реальних) між різними суб’єктами системи публічного управління за для забезпечення охорони суспільних цінностей.

В результаті автор пропонує свої визначення механізму публічного управління діяльністю інституційних інвесторів в цілях охорони публічного інтересу елемента системи публічного управління діяльністю інституційних інвесторів, що характеризує її ефективність і складається з комплексу форм і методів, за допомогою яких забезпечується управлінський вплив на всіх учасників системи публічного управління з метою усунення суперечностей між їх інтересами (потенційних чи реальних) для забезпечення реалізації і дотримання інтересів (цінностей) суспільства.

Ключові слова: механізм, інвестиції, інституційний інвестор, суспільний інтерес, публічне управління, адміністративно-правова охорона.

Подати статтю